[terug naar: 2.2 overzicht rollen, domeinen en competenties]
[verder naar kerncompetentie: 16 17]
Een VGG kan in de rol van beroepsbeoefenaar laten zien dat zij haar beroep in de gerontologische en geriatrische zorg op een volwaardige wijze vertegenwoordigt, uitdraagt en ontwikkelt. Haar professioneel handelen is in overeenstemming met de inhoud en missie van de beroepscodes en het (inter)nationaal beroepsprofiel. Zij kan zich als lid van de beroepsvereniging op het vakgebied geriatrie en gerontologie op de hoogte stellen van ontwikkelingen op het specialistische vakgebied en anderen in de gelegenheid stellen hiervan gebruik te maken. Zij draagt verpleegkundige waarden uit zoals het verbeteren van de maatschappelijke positie van geriatrische cliënt.
De rol van beroepsbeoefenaar kent 2 kerncompetenties (nr. 16 -17) Klik hieronder op de kerncompetenties voor uitgebreide informatie.
2.7.1 kerncompetentie 16
16. Om het beroep van de VGG te ontwikkelen tot een professie die aansluit bij maatschappelijke ontwikkelingen van de eenentwintigste eeuw, vervult de VGG een actieve rol in de vernieuwing van het beroep en het bevorderen van het beroepsbewustzijn.
2.7.2 kerncompetentie 17
17. Om de kwaliteit van het VGG beroep op het vereiste peil te houden, zodat het kan voldoen aan de maatschappelijke criteria, werkt de VGG-verpleegkundige actief mee aan de bevordering van de deskundigheid van de beroepsgroep